Jag har rökt min sista cigarett och flytt min sista gång

Jag vet inte vad jag håller på med längre, min självskadenivå är högre än någonsin. Jag gör alltid tvärtemot vad som är det bästa i längden, jag gör mina kompisar besvikna, min mamma, min pappa vill inte ha med mig och göra och jag har ingen pojkväns axel att gråta på. Men vad fan tror du Felicia? Du är tjock, ingen vill ha dig. ÅNGEST. Skulle åka in igår till BUP akut men det blev inte så. Jag tänker inte såra folk mer, tänker inte röka eller fly från mina vänner och allting annat som är resonligt och väntar på mig. Jag vill ju fan vara bättre. Jag vill inte skriva någon jälva bortförklaring. Jag är helt enkelt dålig. Tjoflöjt! Jag tänker kämpa nu, för det jag vill kämpa för. Kampflicka nummer två. 


Aldrig mer 70

Jag är ett kilo från normalvikt, jag ligger på övervikt just nu och om jag inte växer eller går ner i vikt kommer det vara så och det pallar jag inte. Det är inte bra en längtan och något jag bara vill utan det är ett faktum! Jag tänker inte utsätta min kropp för detta längre, jag tänker inte plåga mig själv bara för att jag mår dåligt.... Det handlar inte om att man inte kan vara snygg när man är överviktig men jag är inte den personen, jag tränar mycket och äter oftast nyttigt men sen kommer hetsen, ångesten och destruktiviteten. Då har jag förlorat! IGEN.... Jag är så trött på att börja om så därför tänker jag inte sluta mer....!

Detta är det enda jag har, allting annat kontrolleras av deppigheten, jag ska inte låta mina föräldrar förstöra detta också...... Fuck


Fucking True


Anledningar

Anledningar till varför jag vill gå ner i vikt:

  • Drömmer om att bli sedd som en smal, stark och vältränad person
  • Drömmer om att vara smalast bland mina kompisar
  • Har sjukt dåligt självförtroende, så dåligt att det bli självhat
  • Vill bevisa att jag KAN om jag vill!
  • Jag älskar hellre kroppen jag jobbar superhårt för varje dag än hatar den jag bara "har"
  • Drömmer om hötfben som syns, revben, ryggrad, nyckelben och den beniga sexiga ryggen
  • Vill känna mig smal
  • För att jag mår dåligt över den kroppen jag har nu
  • För att jag har blivit trakasserad för min kropp
  • Vill kunna tycka att jag är snygg i kläderna jag har på mig

Orsaker till varför jag inte går ner något:

  • Jag håller inte fast vid att "äta mindre, träna mer" Åtgärd: Lägga upp strikt schema och antal kalorier per dag + att träna någonting varje dag. Om jag tappar det kan jag åtminstone tänka att jag ska äta lite alltid.
  • Jag äter onyttigt för ofta- Åtgärd: Hitta nyttiga recept som är mumsiga.
  • Jag tränar oregelbundet- Åtgärd: Lägga upp ett tränings-schema.
  • Jag hetsar utan att spy (så fucking dum som jag är).
  • Jag tröstäter- Åtgärd: Varje dag jag tänker hetsa/ tröstäta ska jag tänka på höftben, revben, ryggrad, nyckelben, käkben, bröstben och såklart den beniga sexiga ryggen!

Mina mål:

  • Kunna springa 3 km på 12 min
  • Kunna springa 1 mil på 50 min
  • Väga på 5:an eller under. Asså inte 70 kg utan 59 och neråt. Målvikt är 48 kg!
  • Platt mage med lite magmuskler
  • Ha fast kropp
  • Vara stark och slimmad
  • Ha midjemått 65 cm eller under

För att jag ska nå mina mål ska jag ta ett mål i taget (även om några hänger ihop och ändrar sig efter varandra) och sätta upp delmål som jag kämpar för att klara...! Jag ska läsa på, vara kunnig i vad jag håller på med och kämpa varenda sekund för att nå mina mål.

One second on your lips, forever on your hips....

 

Vilket är värt att offra, är hetsningen (utan att spy) värd att offra för en platt mage? Oh ja! Är att äta onyttigt över huvud taget värt att offra för att höftbenen syns? Oh ja!

 

Detta kallas motivation, Detta är MOTIVATION!

 

Tips till mig själv!

  • Tänk positivt, du har redan kommit en bit på vägen genom att blogga och planera, nästa steg är att utföra!
  • Ha en receptbok på nyttiga recept som jag kan ta fram
  • Ha en sötsugsakut hemma: Tex grönsaker som jag kan käka när sötsuget kommer eller ha ingredienser till en smarrig smoothie. MED MERA!
  • Hålla mig underhållen på andra sätt: Läsa, rita, springa, promenera, pyssla, skriva brev, spela gitarr, skriva, städa mm.
  • Tro på dig själv. Det är klart att du inte klarar det om du inte tror på dig själv. Ta fram kämparglöden du har när du springer och kämpa för du vet att det kommer vara värt det!


Detox

Jag tänker detox:a. Jag vill börja om på nytt för en sista gång, tänker inte sluta nu. Jag tänker inte!

Jag har hittat ett strikt schema som jag tänker följa. Jag tänker göra varenda jävla recept och varenda jävla sak schemat säger att jag ska göra. Jag ska inte förbruka socker, koffein eller alkohol på två veckor. Efter det börjar min 1000 kaloriers diet med hårdträning varje dag. En så kallad DEFF:ing!

Till skolbalen ska jag väga under 60 kg!
Det är 13 veckor tills dess!

En timmes promenad varje dag nu i två veckor! DETOX FFS!

Viktigt inför min detox:
  • Sova ordentligt
  • Planera
  • Handla hem maten
  • Röra på mig mycket!
  • Inte äta kött, socker och bröd
  • Inget onyttigt!


Det gör så jävla ont

Det gör så jävla ont nu. Just nu. Inte bara just nu, alltid nuförtiden. Innan har jag sjungit om det eller tecknat eller skrivit. Nu tar jag ut det på mig själv. Jag försöker komma på vad som saknas för mig, eller vad som inte saknas kanske? Det är sent... Jag är ledsen... Jag vill åstadkomma något här i livet men jag har för lite tålamod för det. Jag har för lite tålamod för någonting helt enkelt... Ett hopplöst fall, så fucking misslyckad...

Dålig jävla dag

Så jävla bra gick det...

Skulle sluta hålla på med skiten men istället gör jag så att ångesten ökar. Stannade hemma idag, krävdes ganska många lögner för att få bort mammas misstankar. Jag gick och lade mig, sen kollade jag lite på skins. Mitt i min Vikt-väktar soppa ringer och bankar det på dörren. Jag trodde det var mamma så jag hann tänka "nu är det kört" men istället står mina tre kära vänner utanför dörren. Jag står där och känner skammen komma, jag skämdes över mig själv när jag stod där i BH, jag hade valt att skita i att vara i skolan och de kommer för att hämta mig. Har aldrig varit med om något sådant, är van vid att rädda mig själv... Jag blev så skamsen att jag stängde dörren i ansiktet på dem. Hjärtat gick i 190 och jag skämdes så när de pratade med mig genom brevlådan och sa att jag skulle öppna dörren igen.

Jag kände att jag inte förtjänade sån kärlek, kände att det var något nytt. Innan har jag inte trott på att de skulle ställa upp no matter what. Men så var det visst och där sitter jag i sängen och skäms över mig själv.

Jag öppnade dörren till slut, jag grät ut och sen hade vi tjejer kuddkrig och åt pizza. Lättnaden efter gråten var så underbart skön, jag kunde bara slappna av och känna hur mycket jag älskade mina tjejer. Vad fan skulle jag göra utan dem?

När mamma väl kom hem så började hon direkt. Klagade på vad jag hade ätit och berättade för mig vad jag inte fick och var tvungen att äta. Jag fick sån jävla lust att stoppa fingrarna i halsen framför henne, för hon blev så fruktansvärt förbannad för att jag käkat upp pizzan med mina kompisar. Det resulterade i att jag satt till klockan 22 och glodde på skins. Sen satte jag mig vid köksbordet och tröst-åt/hets-åt. Jag kände ångesten krypa i mig och hur gråten satte sig i halsen. Jag vill bara dö.

Jag kommer gå under, kommer aldrig klara detta. Måste lägga om mina matvanor och träna oftare!
Måste bli smal. Måste räcka till. Måste vara bra. Måste leva och sluta må dåligt...

Jag är så jävla arg för att mamma inte märker något, om hon nu misstänker något så attackerar hon mig bara... Hur fan ska jag kunna öppna mig då. Jag vill bara spy och skrika på henne att jag har gjort allt, jag har knarkat, haft sex, skurit mig, spytt upp, rökt, svält mig... Jag vill bara att hon ska fatta och visa någon JÄVLA medkänsla. Är så fucking trött på att hålla på och tänka på att allting är mitt fel. Skuld.

Tack Hej, FUCK Dig!





Ta hand om mig själv nu

Tog dagen-efter piller idag, det väckte en del känslor faktiskt. Jag vill ta and om mig nu, för att kunna börja älska mig själv måste jag sluta skada mig själv.... Sluta med självskade beteendet som att skära mig, hetsa utan att spy eller att spy, röka eller bara göra saker som framkallar smärta. Jag pallar inte det längre, har lagt undan alla ana-bloggar och alla thinspo-bilder för ett tag. Nu vill jag ta hand om mig på ett normalt sätt. Träna regelbundet, ära nyttigt alltid och sluta upp med allt det destruktiva! Jag vill älska mig själv till slut ju...

Jag sprang en mil ikväll, första gången det kändes som att jag levde på länge. Fötterna brände, kroppen och adrenalinet pumpade och för en gångs skull kändes det som att jag klarade något. Fucking underbar känsla! Godnatt<3 imorgon ska jag göra mitt bästa av dagen som alla andra dagar framöver...


Thinspiration in the evening

Junk food is´nt worthy of being in my body

I want this more than anything

Motivation is what get you started, habit is what keeps you going

To not be ashamed of my body, to not be remembered as the fat one

To feel good in my own skin

If you´re sick of starting over, you have to stop quitting

When you feel like giving up, remember why you held on so long in the first place

THERE WILL BE RESULTS, DON`T STOP UNTIL YOU`RE DONE. You have to believe!

Mirror hurts worst than starving!

Push yourself! No one else is going to do it for you!

Everything´s cool as long as I´m getting thinner

The pain of dicipline is far less than the pain of regret

Every pound you lose is a victory!

How good skinny feels:

Eat skinny
Breathe skinny
Sleep skinny
Live skinny


To sit without having fat rolls

Don´t wish for it, work for it!

Eat to live, don´t live to eat

Being able to look into the mirror and be proud of the body I´ve achieved

I´m not hungry for food, I crave being skinny!!!

I rather work for the body I want than hate the body I have

So i can ware sweats, no makeup, glasses, having my hair in a messy bun and still feel pretty

I will be thin.

Girls will say, "I wish I had her body" when they look at me

To make my best friend jealous, instead of the other way around




Finns ingen FUCKING logik

Det är nu jag ska skriva av mig. Det är nu jag tittar tillbaka och undrar var det gick så jävla snett... Var började det och när fan ska det sluta?

Det är bara jag som kan få det bra, bara jag som kan göra någonting åt det...

Jag slutar inte göra mig illa, jag slutar inte skada mig själv. Jag vill verkligen ta hand om mig själv och stå upp för vem jag är. Men om jag hatar mig själv, vad kan få folk att se mig annorlunda än vad jag gör?

Jag vill verkligen komma till vändpunkten nu, vill inte göra mig mer illa nu. Måste sluta stoppa undan mig längst inne i ett hörn, måste visa vem jag är för mig själv.

Vill bara sova...

Islandsproblem

Jag vill kunna räkna kalorier mer korrekt, jag vill ha en matvåg så att jag kan väga allt och räkna ut rätt! Jag åt en stadig frukost idag med inte så många kalorier. Jag stekte havregrynsgröt med filon i och kryddade den med pepparkakskryddor, sen gjorde jag en maizena redning på mjölk och lade i kakao och socker.... Sen åt jag en macka, den kunde jag ju skippat menmen jag ska inte äta så mycket mer idag och jag har tänkt träna. Men en sak
undrar jag, varför känns det likadant att vara mätt som att vara hungrig? Så jävla skumt!


You cant avoid the pink elephant in the room

Trodde jag skulle gå alldeles för mycket i plus idag, har käkat väldigt mycket och onyttigt många gånger idag menmen jag gick med 1030 kcal idag. Dansen gjorde susen :D jahapp dags att sova efter en händelserik dag. Berättar mer imorgon puss och godnatt <3


Det har blivit något fel på mig

Jag vill inget annat än att bara vara hemma och planera min kost, hitta nya recept, träna och äta rätt. Jag skiter i mina kompisar och jag skiter i skolan. Jag skiter i allt annat bara jag blir smal. BARA JAG BLIR SMAL! Det blir bara värre och värre, vill bara gömma mig hemma och få göra som jag vill, vill inte gå på kalas, inte gå på fest, inte äta med kompisar, inte umgås. Bara bli smal. Fyy fasan vad mycket lättare det hade varit om jag bara hade haft mig själv att tänka på... På samma gång som jag vill det, vill kg såklart inte det. Det är precis som att en liten Ana bor och ställer till det i mig.... Sjuka tankar men nu när jag tänker efter så är det nog en jävligt bra orsak till varför jag har varit som jag varit, någon slags ätstörning har nog pågått mycket längre än jag tror... Jag vill inte att någon ska veta, vill bara ha henne för mig själv. Ha mig själv för mig själv. Kontroll bitches, kontroll!!!!!



Godnatt i nattmössan <3


Fatass

Har minskat i mått! 3 cm i midjan, 4 cm på höften, 2 cm på bröstomfånget och 1 cm på handleden!!!! Jag är glad för jag får konkret bevis på att jag har gjort framgång!! Wiiiieeeere!!!


everything´s cool as long Im getting thinner

Jag måste bli smalare. Jag måste gå ner i vikt. Det är fan det enda jag måste! Jag måste bara väga 48 kg när sommarlovet börjar. Jag måste bara göra det. Jag måste gå ner i vikt! Jag måste gå ner i vikt!!!!!

I open up, once for all

Ibland undrar jag om jag orsakar ångesten själv, jag undrar om jag faktiskt tycker synd om mig själv och gör allting mycket värre. Men jag gråter. Jag bara gråter och gråter... undrar när fan tårarna tar slut. Idag kom jag på hur det är.

Jag gråter för att jag är failad, för att jag känner mig sämst. Jag gråter för att jag är tjock och för att allting är så fruktansvärt fucking jobbigt. Jag tror att om jag blir smal så blir jag av med problemen, det är därför ätstörningen om jag nu vill kalla den det blir värre för att jag mår sämre. Jag blir av med mitt dåliga självförtroende, min osäkerhet, mina komplex, blir av med hela grejen att min kropp har blivit utsatt för diskreminering, blir av med menen från rånet, från min kränkande pappa och från min mammas "visdomsord". Jag kommer bli av med självmordstankarna och med allt det mörka. Tror jag... Jag vill bli smal för att jag tror att problemen försvinner då. Det är nog den största orsaken, att jag vill klara något. Jag vill inte vara medelmåttig och inte heller så jävla osäker som jag är...

Jag vill visa mig själv att jag har klarat något och därför blir det som det blir. Det blir en ond cirkel om jag försummar vad jag planerat men om jag följer allting kommer det antagligen bli bättre eftersom att jag faktiskt visar mig själv att jag klarar något. Men jag vet också att det aldrig kommer sluta då, jag kommer alltid vilja bli smalare för då tror jag att jag blir ännnu lyckligare. Men det tar vi då, det är min fuckade hjärna som agerar

tack hej fuck dig



På G!

Jag sprang imorse, har förbättrat mig med en minut och jag sprang med håll. Känner mig väldigt duktig så jag käkade en macka tull frukost som belöning :) jag styrketränade igårkväll också, gick minus med 100 kcal för jag käkade inte äpplet! Wiiie vad jag känner mig smal nu när jag traskar till skolan. Nationella fysik nu tagga!!!!!!


Ätit

Jag sprang idag! Har ätit en Knäckemacka, en fiskpinne, bulgur och bönsallad. Druckit två koppar kaffe och en varma koppen. Tjoflöjt vad jag är trött. NU KÖR VI!!!


Thinspo

Massa inspiration på G nu här på morgonkvisten!

Jag vill gå ner 22 kg på tre månader. Alla tänker att det inte går men jag ska faaan klara det! Jag vill ju så gärna! OM jag int klarar just det viktmålet så vill jag iallafall väga under 60 kg till sommaren! Sen fortsätter målet tills jag har gått ner till 48 kg!!!!

Då har jag tänkt att jag som mest får äta 1000 kcal/dag- Gäller varje dag!

Och mitt tränings-schema ser ut som så:
-Springa på morgonen: Förbränner 350 kcal
-Promenad på kvällen 1h / springa igen: Förbränner 275/350 kcal
-Styrketräning 30 min från min kära Iphone: Förvbränner 210 kcal men skapar muskler

Om jag faktiskt skulle göra detta varje dag skulle jag röra på mig mer än vad jag får i mig och då skulle jag GÅ.NER.I.VIKT! TIIILL MAAAAAAX!!!! Jag villl!

För att jag ska klara detta har jag kollat upp massa livsmedel som har väldigt lite kcal och är extremt nyttiga!

Fiberfin- naturligt fint fiberrikt mjöl

  • Glutenfritt
  • Innehåller hela 60% fibrer
  • Ger jämnare blodsocker- och energinivå
  • Kan öka fettförbränningen med upptil 23%
  • Bra för matsmältning och immunförsvaret
  • Används i bakning och matlagning, eller som kosttillskott
  • Superfiber med hälsefördelar


Visste du att de flesta svenskar får i sig allt för lite fibrer? Fibrer är inte bara viktigt för matsmältning, men kan också bidra till att hålla dig frisk och slank!
FiberFin innehåller ett speciellt nyttigt fiber (resistant stärkelse) med väl dokumenterade hälsofördelar, och är riktigt enkel att använda i det dagliga kostholdet.
Gör bakningen nyttigare

Med FiberFin kan du enkelt öka fiberinnehållet och sänka GI på bröd, pizza, pajer, pannkakor, våfflor, muffins och bakelser. Det är ett vtt mjöl som kan tillsättas i matvaror utan att smak, konsistens eller utseendet blir förändrat, och har hela 60% fibrer, och bara 31% kolhydrater. 1 matsked FiberFin ger lika mycket fibrer som 1 dl grovt mjöl. Du behöver därför bara en liten mängd för att göra maten nyttigare. FiberFin är naturligt glutenfritt.
Hur kan man använda FiberFin?

Som kosttillskott:
Bakar du sällan? Pröva FiberFin över frukostflingorna, eller blanda den i juice eller mjölk. En matsked FiberFin (10 gram) kommer göra att du känner dig fortare mätt, och stabiliserar ditt blodsocker. I tillägg får du en ökad fettförbränning genom hela dagen. Detta gör FiberFin till ett bra hjälpmedel antingen om du vill gå ner i vikt, eller bara pröva att äta nyttigare.

I bakning:
Alla ställen där du använder mjöl, kan du ochså använda FiberFin. Bara byt ut 10-20% av mjölet med FiberFin. Smak och utseende blir som vanligt! Byter du till exempel ut 7% av mjölet i ett pizzarecept, kommer fiberinnehållet bli lika högt som i grovtbröd. I tillägg blir degen lättere att jobba med

Stevia Strö- Icas eget sötningsmedel utan kalorier!

Stevia är ett sötningsmedel från växtriket som bara innehåller naturliga råvaror. Eftersom den inte innehåller några blodsockerhöjande kolhydrater är det en bra produkt för diabetiker. Erytritol är en sockeralkohol som inte höjer blodsockret.

Nu lanserar ICA två varianter av Stevia, strö och tabletter. Tabletterna är små i storleken, precis som  vanliga "suketter" och löses snabbt och enkelt upp i varma drycker.

Vikt och konsistens som strösocker

Stevia strö ser nästan ut som vanligt strösocker. Detta har vi åstadkommit genom ett så kallat utfyllnadsmedel, Erythritol. Erythritol, är mer känt under varumärket Sukrin och är en sockeralkohol som inte påverkar blodsockret. Den är, precis som vanligt strösocker, kristalliserad i konsistensen. Genom Erythritolen är Stevia strö i såväl vikt som konsistens att jämföra med strösocker när man bakar och lagar mat. Produkten är därför mycket lätt att använda!

  • 1 dl Stevia motsvarar 1 dl strösocker

Du kan därför enkelt byta ut angiven mängd socker i ursprungsreceptet mot motsvarande mängd Stevia Strö.

Kvarg & Kesella
Kvarg är färskost av surmjölk. Detta låter kanske inte särskilt lockande men kolla in bilderna och recepten, och testa, så ser ni hur gott det kan bli. Man mjölksyrar mjölk och vasslen silas för att skilja på flytande och fasta beståndsdelar. För att uppnå den önskade fetthalten kan grädde sedan tillsättas. Kvarg innehåller väldigt mycket protein och lite kalorier. Det finns vissa likheter med keso, men till skillnad från keso är kvargen syrlig och inte grynig utan slät som exempelvis yoghurt. Dock är konsistensen mycket fastare än yoghurt. Vissa tillverkare kallar kvargen för Kessella, exempelvis Arla.

Den mest vanliga är Milbona från Lidl, mycket för att den är så pass mycket billigare än de andra varianterna. ICAs variant har lägre antal kalorier men också mindre protein. Kesella naturell lätt från Arla är den med mest protein men den har också mest kalorier och fett.

Verum Hälsoyoghurt

Mild i smaken och mild mot magen. Verum Hälsoyoghurt laktosfri innehåller minst en miljard goda bakterier per dl. Det betyder att även laktoskänsliga magar nu kan stärka sig med Verums goda bakterier. Med bara några klunkar får du i dig kalcium, vitaminer och miljarder med nyttiga bakterier som håller magen i balans. Verum® Hälsoyoghurt laktosfri är mager (0,5%) och sockersnål (5%). Den är dessutom nyckelhålsmärkt!

Energi kcal 40 kcal/ 100g

Snedsteg

Igår stannade jag hemma från skolan med min bästa vän, vi käkade god mat, satt på balkongen och drack öl och rökte och vi käkade massor med godis. Jag kan gissa att jag landade på ca 3000 kcal igår.... Ett framsteg är att jag vågar skriva det, jag ville stoppa fingrarna i halsen oh ja vad jag ville det.
Men jag var med min bästa vän och vi hade roligare än vi haft på länge. Jag kallar denna dagen ett undantag. Nu ska det gå en månad innan jag käkar godis och annat onyttigt igen. Istället när jag är sugen kan jag käka grönsaks-stavar, torkad frukt, smoothie, naturella nötter och annat mumsigt som också är bra för samvetet. Eller så tränar jag eller distraherar mig med något annat.

Jag räknade ut igår att det var 91 dagar till sommarlovet. Idag är det 90. Tre månader. Tolv veckor. Hur går man ner 2 kg i veckan? Oh fyfaaan vad jag ska träna och äta rätt!

Röra på sig mer än vad man stoppar i sig....


NU KÖR VI!!!!!



Fyfaan vad jag lääängtaar!!!

Misstag

Jag ska skriva upp vad jag är nöjd med varje dag men också vad jag är mindre nöjd med, på så sätt motiveras jag ännu mer än att hav skriver vad jag käkar... Jag ska börja skiva upp konkreta mål också :) puss och godnatt


Hata mig för den jag är

Jag bara gråter och gråter, orkar inte med denna okontrollerade situationen längre.... Jag vill inte tänka på något annat förutom min viktkamp, jag vill ägna min fritid helt åt att träna, hitta nyttiga recept och planera. Jag vill börja skriva matdagbok inräknad med träning och jag måste skriva av mig någonstans.... Jag går under!


Det börjar någonstans

Behöver planera. Planera och följa planeringen. Behöver träna. TRÄNA! Jag vill göra er stolta där ute, visa att jag klarar det!


En bild säger mer än tusen ord

Jag vill verkligen börja blogga mycket. Jag vill ha kontroll! Imorgon är det släktkalas och sen fest. Kalorier, kalorier kaorier....


Gå ner i vikt

Jag vill gå ner 22 kg. 22 kg. Det är ju något som är konstigt i mitt huvud... Menmen då kommer jag landa på ett BMI på 17.4 YAY! Undervikts-BMI!!! Jag vill vara smalast av allaaaaaaaaaaa!!!

Mitt första mål är att börja gå ner i vikt. Att se skillnad, att kämpa! Mitt mål är att hitta mitt sätt att göra det smidigt och lagom svårt för mig! Jag ska lyckas, jag ska ge mig fan på detta nu!!!!!!!!

Lånat 2


  • 3 - 5 koppar grönt te bränner ca 70 kcal. jag har även hört upp till 100 kcal.
  • drick iskallt vatten fort och bränn kalorier. drick till exempel tre-fyra glas och du blir av med ca 100 kalorier.
  • alice's tips-lista.
  • har du ofta uppblåst mage så undvik; salt, kolsyra, baljväxter, kål, tuggummi och friterat.
  • krydda allt du äter i mängder! mina tips på kryddor är; kanel, gurkmeja, chilipeppar, paprikakrydda, cayenne osv. dessa förbättrar ämnesomsättningen och får fart på förbränningen.
  • jag har alltid hela linfrön i min gröt istället för krossade. dem hela går nämligen rakt igenom kroppen (om man inte råkar krossa dem i munnen) så det blir alltså noll kcal och funkar som rensning istället för krossade som förvisso innehåller nyttiga näringsämnen men bra mycket mer kcal.
  • ett annat alternativ på rensande frön i gröten är psylliumfrö. råkar man krossa dem i munnen så gör det inget för kroppen kan ändå inte smälta dem, de går rakt igenom kroppen, alltså noll kcal. och eftersom att de får en geléhinna när de blir blöta, så blir man både mättare och tarmtömmningen går lättare. inte nog med det, dem är billigare också!
  • ingefära ökar fettförbränningen och skyddar bland annat mot förkyldningar. ta en klyfta ett par gånger om dagen, ta en extra om du känner att du börjar bli sjuk.
  • omega-3 ökar fettförbränningen och skyddar mot till exempel hjärt- och kärlsjukdomar. jag försöker att ta en till två kapslar per dag, har linfrön i youghurt och gröt och äter ofta fisk som innehåller rikligt med omega. man kan även ta lite nötter till mellanmål eller en sked rapsolja på morgonen.
  • pepparmyntste efter varje måltid minskar uppblåsthet och är bra för matspjälkningen = platt mage.
  • kalcium efter träning ökar fettförbränningen. nu minns jag inte med hur mycket men det är mycket. så drick ett glas mjölk inom en halvtimme efter träningen eller ta lite youghurt.
  • broccoli!! superduperbra val. jag brukar köpa frysta småbuketter och koka i micro eller kastrull, sen har jag massvis med kryddor på eller stark chilisås. svingott och otroligt mättande. dessutom kan man äta nästan hur mycket man vill då kilokalorierna bara ligger på mellan 20-30 kcal/100g (beroende på vilket märke). och inte nog med det, broccoli hör till negativa kalorier som innebär att det går åt mer kalorier att äta, smälta och ta upp näringen än vad det tillför kroppen när man äter det. plus minus noll.
  • det sägs att man kan äta hur ofta och hur mycket man vill av; broccoli, squash, vitkål, morötter, gurka, gröna bönor, sallad, svamp, ärter, tomat, zucchini och alfalfagroddar. fast jag själv tycker inte att morötter hör dit som innehåller på tok för mycket kolhydrater.
  • varma koppen. min favorit är tomat och basilika som ligger på 50 kcal per kopp.
  • ha för vana att aldrig äta upp allt. lämna alltid kvar lite på tallriken eller släng sista biten av mackan. många bäckar små.
  • min online ana/mia-filmlista.
  • fanta zero. den dödar jag just nu. flera liter per dag. är dock inte helt kalorifri, men nästan.
  • räkna kalorier med appen "livsmedel" på din iphone.
  • allevo fiber+ är kapslar med kostfiber i som sväller upp i magen och därmed ger en mättnadskänsla. jag tycker att dem funkar jättebra ifall man fastar men inte har någon större effekt om man äter. värt att testa!! finns på apoteket.
  • styrketräna medan du borstar tänderna! jag har i alla tider gjort benövningar medan jag borstar varje morgon och kväll. varför inte passa på?
  • skyll på att du blir dålig i magen av maten som serveras. gluten och laktos är ett säkert kort att skylla på! nästan så att det är "inne" att vara överkänslig mot det just nu.
    ___
  • persilja, selleri, gurka, vattenmelon, vatten, ananas och anda tropiska frukter är bra mot uppblåst mage! vattenmelon är även bra att äta efter maten för att få den att smälta lite snabbare.
  • vitlök ökar också förbränningen! och stärker dessutom immunförsvaret.
  • kalcium! köp en burk kalciumtabletter på apoteket för att minska upptaget av fett och för ökad energiförbrukning.
  • det sägs att man bränner mer kalorier om man sover på vänster sida. jag tror dock att detta är en enda stor myt men placebo skadar inte? tror man på det så funkar det! ett tag hade jag som tvångstanke att alltid somna på vänster sida.
  • styrketräning förbränner fett även flera timmar efter passet.

  • rör på dig konstant hela dagarna så att din ämnesomsättning inte sjunker och får tid att vila.
  • det är bättre att äta 100 kcal fem gånger om dagen än 500 kcal i samma måltid.
  • skriv upp allt du äter i en bok. det ger motivation och du blir medveten om alla extra kalorier du får i dig.
  • koffein ökar ämnesomsättningen. jag dricker alldeles för mycket kaffe. eller tar koffeintabletter som finns på apoteket!
  • lyssna på lugn musik när du äter, det gör att du äter mindre och framförallt långsammare. kom ihåg att alltid tugga maten väl.

  • ta alltid trapporna. (haha)
  • hoppa av bussen/whatever några stationer tidigare och promenera den sista biten. promenader är det bästa för viktminskning!
  • drick citronvatten! det minskar sötsuget direkt. och dricker du ett glas innan du äter så ökar du ämnesomsättningen plus att du blir mättare snabbare.
  • se till att du har det rent och snyggt runt om dig. om tillvaron är smutsig och sunkig är det lätt att också äta "sunkig" mat. man vill känna den rena känslan även utåt. dessutom förbränner man när man städar.
  • jag fick ett jättebra tips från finaste svårt. citerar: "Jag har världens bästa magtips jag måste säga till dig känner jag, vi träningsfreak emellan;). Jag går varje dag omkring och håller in min mage lite, typ halva styrkan av hur mycket jag kan hålla in så mycket som det går liksom. Gör man detta tränas hela tiden "den inre korsetten" och man får en definierad mage som slutligen stannar i den formen då magmusklerna skulpterats. Det låter jättesvårt men man vänjer sig så snabbt! Jag fick tänka på att hålla in den i en vecka typ(hade även ett hårt spänt band runt magen för att ej glömma), men efter det har det kommit automatiskt att jag håller in min mage:)"

  • ät isbitar! det lurar din kropp att du äter och ökar även förbränningen.
  • dela ett äpple i åtta delar, ta två delar till frukost, två till lunch och två till middag och sedan har du två som snacks!
  • nästan allt som växer på träd/buskar är tillåtet! fibrerna i frukt och grönt håller nere blodsockret och hungern. forskarna säger dessutom att om du börjar måltiden med en rejäl portion grönsaker så konsumerar du betydligt mindre kalorier än du skulle ha gjort om du gick direkt på proteiner och kolhydrater.
  • sitt rakt – du bränner fler kalorier då.

  • när du känner att du vill hetsa, drick ett stort glas vatten och gå en promenad. tio minuter bort och tio minuter tillbaka. ett sug sitter bara i i cirka 20 minuter.
  • frys! du förbränner massor genom att kroppen försöker värma upp sig. jag sitter ofta med fönstret öppet tills jag blir blå om läpparna och klär mig tunt på vintern. det är dock inte så bekvämt att frysa men en kopp grönt te som också förbränner är okej att värma sig med sen som en belöning.
  • skippa helt kolhydrater och socker! ät bara protein och grönsaker/frukt som växer ovanför jorden.
  • skapa en viktkurva! väg dig på regelbundna tider och dagar och skriv in det i din viktkurva (antingen i ett litet fint hemligt block eller i en app på telefonen). motivationen ökar verkligen när man får skriva in ett streck neråt och man ser ett tydligt resultat. + att man ofta håller sig nere på vikten för att man inte vill skriva in ett streck uppåt.
  • sitt aldrig helt stilla. rör alltid på benen etc. så du håller kroppen igång. sitter du till exempel vid datorn och pluggar kan du hoppa några upphopp varje kvart/halvtimme!

  • glass-abstinens? frys in lättyoughurt så blir det som glass fast nyttigare! man kan även ha i lite mosade bär.
  • alice´s fantastiska recept.
  • öka mängden protein i din kost. satsa på att äta ungefär 1g protein för varje halvt kilo du väger (säg att du väger 50kg, då ska du äta 50x2= 100g protein varje dag. tänk på att detta bara är en riktlijne. försök få i dig protein med varje mål mat du äter (frukost - ägg. lunch - kyckling. mellanmål - tonfisk i burk. middag - quorn/bönor/lax etc.), helst uppemot 30-35g (rent protein alltså).
  • lite att tänka på om man vill ha plattare mage: (tvivlar dock på att vissa punker fungerar)
    1. Ät och drick långsamt.
    2. Tugga maten noga.
    3. Drick vatten.
    4. Ät mindre men oftare. Istället för ett stort mål om dagen, ät tre små.
    5. Minska portionerna.
    6. Ät tillräckligt med protein. (fisk, kyckling...)
    7. Ät en fiberrik frukost.
    8. Välj fullkorn istället för vitt bröd och skippa smöret.
    9. Ha nyttigt "godis" nära. Frukter, grönsaker och bär är bra mot sötsuget och minskar risken för hets.
    10. Drick några klunkar varmt vatten var 30:e minut under hela dagen.

  • står du inte ut med hungern och vill absolut inte äta något?
    ♣ svep så mycket vatten du orkar
    ♣ svep annat nästintill kalorifritt, tex. te, kaffe, lightläsk
    ♣ måla naglarna så att du inte kan ta i något
    ♣ gå en lång powerwalk eller till gymmet
    ♣ tugga massor med tuggummin
    ♣ borsta tänderna och ta munskölj som gör att du inte får/vill äta på några timmar
    det är knepen som ALLTID fungerar.

Sova äta träna!

* Man ökar förbränningen av att nanna kudde, ett väldigt mysigt sätt att gå ner i vikt på... önskar att jag hade en pojke hos mig

* Jag får mer fart på förbränningen om jag äter regelbundet men mindre. Äta sex gånger per dag men mindre ca 100 kcal varje måltid

* Jag måste måste börja tränaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ta en promenad, simma, gymma, springa, träna på friskis, träna hemma. Dansa, RÖRA PÅ MIG!!!!!

image description
Oh crap

Lånat

en massa babbel

1. vet att det tjatas en massa om detta men drick vatten !
ha alltid en vattenflaska med dig , och se för bövelen till att
den är söt och fin då blir det enklare att komma ihåg den , ha
även en i liten storlek tex de små lokaflaskorna för dem kan man
alltid ha med sig ju ! inte en massa stort och släpa på !

2. security food ! detta är viktigt , ha tex en måltidsbar eller
något liknande i din väska hela tiden ,då har du nått ifall att
hetssuget skulle sätta in , istället för att tex stanna på donken :P
torkad frukt eller några skivor hårdbröd är också super , just för
att security food skall vara mat som du inte behöver deppa ihop
för , och som håller länge så du inte behöver tänka på att det
skulle bli gammalt :P  sedan är ju poängen med denna maten
att den endast skall röras i absoluta nödfall !


3. ät det du är sugen på ! men håll dig till din kcal gräns , det är
ingen ide att inte äta det kroppen säger att du vill ha.
jag är själv beroende av choklad , får inte jag choklad på
ett dygn så kan jag lova att jag kommer att hetsa i mig en
massa onödig mat och sedan ligga och kräkas , jamenar om man
istället tar lite av det man igentligen vill ha så behöver man inte
känna suget mer , men kom ihåg att detta kan man endast
göra om man har disiplinen att verkligen bara ta lite.


4. gör en viktplan . var inte överdriven det är inte möjligt att gå
ner 2-3 kg i veckan när man ligger på att normalt bmi iaf inte under
en längre period , you cant always be superman.
var realistisk och när du gör planen räkna med hur mycket du hade
gått ner om du inte tränade och åt lite mer än vad du planerar ,
då kommer du nå dina mål mycket snabbare och känna dig extra duktig !
använd tex denna sidan för att räkna ut hur mycket du kommer gå ner :
http://losertown.org/eats/cal.php

5. skriv dagbok,blogg och varför inte ha en whiteboard med en viktkurva
och peppande citat på ? ha iaf någonting där du kan gå tillbaka och se
sammanband mellan hur du åt och hur du mådde samt hur mycket du gick ner
under just den perioden !

6. skriv en matdagbok , bokför alla kalorier och när det kärvar leta
upp en dag som du mådde bra och ät som du åt den dagen ! och låt
denna boken vara separat från där du prentar ner dina känslor , mat
och känslor skall igentligen inte ha något med varandra att göra !


7. Lite träning är bättre än ingen träning alls . detta kanske känns som en
självklarhet men det kan vara bra att påpeka det igen , för hur många
gånger har man inte suttit hemma och haft ångest över att man inte gick
ut och sprang i en timmer eftersom det regnade ? skit i den ångesten och
leta upp en träningsvideo på youtube istället ! det finns många superbra ,
både enkla och lite mer avanserade. och är du orolig att någon ska höra
dig ? prova att göra tex "chair workout" eller plankan i din säng , eller
varför inte sätta dig i heta stolen mot en vägg , hur länge klarar du ?

8. Ha DELMÅL visst nu vet jag inte någon som inte har detta , men
många har delmålen alldeles för långt ifrån varandra , ha många små
istället , och en sak till , ändra inte datumen när du ska nå delmålen
bara för att du råkar ligga före i planeringen !
STICK TO THE PLAN ! ligger du före så ligger du före , njut av det
istället !


9. ha shakes eller proteinpulver hemma ! säga vad man vill om sånna
produkter men för att dämpa hetssug är dem perfekta , jamenar
en skål chokladpudding gjort på proteinpulver kan man ju inte klaga på
elelr varför inte stoppa in en naturdiet påse i frysen så vipps hade man glass
som man kan äta med gott samvete !

10. om du aldrig slutar behöver du heller aldrig börja om

RSS 2.0