Kriget efter kriget

Kriget efter kriget

När kriget precis är slut så brinner fortfarande eldarna, det ligger spillror kvar från det som brukade vara intakt och allting ser hopplöst ut.

Det är så det känns för flickan nu, kriget var slut för längesen men hon går fortfarande längs vägen och plockar upp spillror från sig själv. Elden brann länge, alla visste vad som hänt men elden brann fortfarande så det var för tidigt för att börja städa. Till slut måste hon släcka elden och börja plocka. Det är då alla minnen kommer tillbaks och flickan tänker tillbaks på allting hon förlorat. Flickan vaknar på nätterna efter en mardröm och kommer på att det hon drömde har hänt. Allting känns så svårt att greppa men när hon väl gör det känns det som taggbuskar mot handflatorna. Flickan ser saker hon inte borde se, saker som inte är sanna. Allting hon hör är på avstånd. Flickan går och plockar längs vägen, då och då ser hon tillbaka med tårarna rinnandes. Klumpen i magen försvinner inte. Inte på länge. Hela kroppen säger emot, hela kroppen skriker ”sluta” och flickan kan inte hjälpa när hon uttalar orden. ”Sluta”. När ska det ta slut?

Döden är en slags trygghet för henne, hon vet att en dag så slutar allting och det finns ingen evighet. Ibland när hon cyklar över gatorna och bilarna inte stannar, då när det är väldigt nära att bilen kör på henne. Först sätter hennes naturliga reflexer in, sen kommer flickan på sig själv med att tänka ”Det gör inget, då tar allt detta i alla fall slut”. Kriget innuti flickan, bilderna som går fram och tillbaka genom hjärnan. Rösterna som viskar. Skakningarna och de plötsliga panikattackerna.

Flickan skriker, när hon skriker för att hon vill att någon som faktiskt kan hjälpa henne ska komma, då får hon orden slängda på sig som en spark i huvudet och det slutar med att hon sitter mot köksdörren med kniven mot handleden.

Hur blev det så här? Kallt och meningslöst. När skedde förändringen? När slutade elden att brinna? När började flickan plocka längs vägkanten? När började hon förstå?

Vem är flickan, flickan som en gång kallades Felicia?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0