Fight

Nu ska jag göra detta för att jag vill!

Jag gör upp "anti" regler som inte finns för att jag ska göra tvärtom utan för att jag ska börja må bättre. Realistiska mål!

Det sägs att det tar 21 dagar att göra upp en ny vana. Idag är första dagen. Nu är första dagen. Det är strikta regler som gäller för mig. Knytnävs metoden och 3-timmars dieten är mina ätvanor nu.

Matschema:

  • Frukost: En macka och en kopp te.
  • Mellanmål 3 h senare: En frukt
  • Lunch: Tallrik kött och grönsaker. Fyll den stor som en knytnäve
  • Mellanmål 3 h senare: En skål med yoghurt eller mjölk och flingor (knytnäve)
  • Middag: Fyll tallriken med maten stor som en knytnäve.
  • Kopp te på kvällen

Detta är regler. Ingenting annat får ätas. Pallar inte med mer misslyckande. Pallar inte mer fingrar i halsen. Pallar inte ångest.

Träning: Mitt mål är att göra av med mer energi än jag får i mig. Mitt mål är att må bättre, och jag mår bättre av att träna. Så det är vad jag ska göra. Morgonträna, promenera, springa i parker, simma, gymma, hemmaträna ja allt! Inget schema för det utan bara göra det så mycket och ofta som möjligt........


Born to break the rules.

Jag kom på det!!!!!!

Jag följer inte vad jag vill göra för att jag ser det som regler. Och jag älskar att bryta reglerna, men nu kommer till som fågelskit i ansiktet på mig! Nu får jag skylla mig själv! Jag kan ju inte göra upp mina regler för att sedan bryta dem. Allt detta började med att jag har börjat bryta alla regler som finns. Inte "lyda" mamma, inte göra som någon annan säger, bara göra som jag vill. Röka. Dricka. Festa. Ljuga. Men nu kommer det tillbaks till mig. Nu fattar jag. Jag får ta konsekvenserna, men skulle det vara konstigt som jag började göra tvärtom. Tänka att jag får skita i skolan, tänka att jag får röka och käka hur mycket jag vill. Skulle mitt beteende sluta då eller skulle det bara spä på olyckan?

Fuck. Vad svårt.

Men min vilja, den finns ju för att "behaga" mig. För att jag ska göra rätt val för mig själv. För att jag ska bli lyckligare, hur kan min vilja då ha fuckat upp allting`?

EHM.... Shit mannen jag är ju helt störd.


I promise myself that it´ll be worth it

Hjälp med att lyckas. Hjälp mig att lyckas. Den delen av mig som gör precis tvärt emot vad jag vill. Den delen av mig som gör illa mig själv. Jag har ingen kontroll. Jag har slutat bry mig på samma gång som jag bryr mig mest av alla. Detta är en jävla röra och jag vill dela upp röran. Jag vill fixa detta, jag vill må bättre... JAG VILL JU LYCKAS!! Med skolan och med viktnedgången, med vännerna och med mitt familjeliv. Vad är det då som gör att jag inte lyckas, vad är det som gör att jag ger upp?

Jag tror inte på mig själv tillräckligt mycket, tycker inte att jag förtjänar att vara lycklig.

Jag tror att jag inte kommer klara det, att det inte ens är lönt att försöka.

Jag ger mig inte fan på det

Men kära Felicia, vet du vad? Du är värd detta, du ska klara detta. Det är värt att kämpa för, det är värt att försöka. Du vill ju detta, du vill bli bättre. Det finns ingenting som stoppar dig förutom dig själv. Mår du dåligt av att skjuta upp ditt skolarbete, skjut inte upp det då! Mår du dåligt av att äta fel och skita i att träna, får du ångest gör inte så då!

Jag ska kämpa för att jag ska må bättre. Jag vill. Det finns ingen start och inget slut. Allting är invävt tillsammans och det är mitt jobb att förstå att jag måste dela upp det. Det är mitt jobb att hitta kontrollen, motivationen och det är mitt jobb att kämpa. Jag måste göra det, för min egen skull. Jag måste ändra på nuet och på framtiden. Jag kan inte ändra på hur det har varit men jag kan ändra på nuet och på framtiden. Jag har makt. Det är jag som har makten, det är bara jag som kan göra mig lycklig! Och jag vill ju det, det är bara att börja kämpa, jobba och älska det för det kommer göra mig bättre och då kommer jag må bättre!



Älskling sluta plåga dig själv.

Want to look like this.


Oops! I did it again!

Ja, såklart! En påse med chips och godis i skafferiet och jag kunde inte låta dem vara. ÅNGEST! Seriöst, vad tror jag? Att jag ska bli smal av att käka chips och salt & blandat. För fan Felicia ta dig i kragen, du är ju förfan dum i huvudet!

NÄJJ!!! Jag vill bara sluta äta och spy upp hela min magsäck, då försvinner problemet. Jag skulle inte ens känna hunger eller magont längre. FUCK vad skönt det hade varit. Men shit, verkligheten funkar inte så. Fan då.


Want to be a puking skeleton


Maybe this world is another world's hell

Jepp, så blev det. Jag är en DO:are nu. Jag har praktiskt taget gjort allting man kan göra i mitt liv om man syftar på de olagliga sakerna och de sakerna som ingen pratar om. Jag kräkte idag, fick ner fingrarna tillräckligt långt, jag lyckades. Nu kan man kalla mig bulimiker också...

Det går inte så bra för mig just nu, speciellt inte i skolan. Jag kan aldrig koncentrera mig och jag har skolkat super mycket... Men just nu har jag tänkt på att jag faktiskt vill klara skolan. Det har blivit så fruktansvärt stressigt och ångestlikt för mig och därför lade jag av helt. Men det känns inte bra, för jag är en tjej med kontroll och med bra betyg. Dessutom vill jag faktiskt tänka på något annat förutom att jag vill gå ner i vikt. Killar tänker på sex var tredje sekund. Jag tänker på att jag vill bli smalare, varje sekund. Det är just därför, jag u efterhand har plågat mig med matångest så himla länge. Jag börjar undra om jag vill plåga mig själv. Men om jag hittar mitt sätt att fokusera på skolan så tänker jag göra det! Så jag slipper tänka på det andra... För jag pallar inte med mitt eget helvete längre! Jag pallar inte. Det får mig att stanna hemma från skolan, sitta och gråta en hel dag i ett hörn, stå med huvudet över toan med tårarna rinnandes, helvetet får mig att skita i allt och tappa perspektivet och det värsta är att jag tycker att det är helt okej bara jag blir lite smalare av det.

Inte komma någonting för nära.

Det är just därför. Jag kan inte se mina bästa vänner i ögonen längre för jag skäms över hur jag resonerar, vad jag tänker och för vad jag känner. Jag är också rädd så in i helvete att jag kommer förlora dem för hur jag är just nu. Jag förstår inte hur det blev så här?

Varför ska det vara så fucking svårt? Jag måste kämpa, jag vill leva. Om jag inte får leva så vill jag bara dö.



Tips och trix

Mina små hjälpmedel:

Om jag blir sugen på något onyttigt som choklad eller chips så ska jag tänka att "Ja jag får äta choklad men jag väntar till lördag" eller om jag vill äta något på kvällen så tänker jag "Om jag skippar att äta nu så äter jag en god frukost imorgon"

Du får äta allt men inte alltid!

En efterrätt en gång i månaden gör ingenting men någonting 2-7 ggr i veckan är inte okej. Skjut upp, vänta, längta. Gör det inte om det får dig att må dåligt, det blir bara dumt!

Det gäller att lura hjärnan.

* Ät när du är hungrig och inte annars eller ät ofta men lite. "Knytnävsmetoden" En portion med mat stor som en knytnäve var tredje timme.
* När jag blir hungrig ska jag uppehålla mig med något annat, vänta, dröja ut på det ta en promenad eller något.
* Träna. Träna för att du tycker att det är kul, för att du behöver endorfinerna. Dansa, Spring, Simma, Gymma, promenera ja allting som gör att du rör på dig. Fan vad roligt det blir!
* Tro på dig själv. Kan andra så kan du. Håll uppe motivationen med bilder, bloggar och pepp! Peppa dig själv att du kommer klara det här! Det kommer vara kämpigt och svettigt men det är fan värt det!!!

My first DO:s

Jag har skurit mig, promenerat och blivit ovän med mina bästa vänner. Just det, satt med huvudet över toan och körde ner fingrarna i halsen också. Sa ju att jag var en DO:are!

Tuta,Kör & Känn Ingenting

Idag är mitt motto: Känn ingenting!

För det är lättast så. Att bara tuta och köra utan att tänka efter, göra det jag ska och det jag vill, göra allting på samma gång, hålla allting på avstånd, aldrig mer känna någonting. Inte komma någon för nära, inte ens mig själv. Inte tänka efter hur mycket livet suger just nu utan bara tuta & köra. Det kanske skulle hjälpa, eftersom jag är så himla känslig och känslosam. Håll allting på avstånd och känn ingenting


Smalare midja!

Övning 1: Stående rotation: Stå med fötterna höftbrett isär, håll armarna och händerna rakt i axelhöjd, spänn magen och rotera överkroppen från sida till sida och tänk på att hålla underkroppen stilla!

Övning 2: Liggande rotation: Ligg på golvet med benen i 90 grader.Placera armarna ut från kroppen med handflatorna i golvet för att stabilisera. Ha fötterna parallella och håll ihop benen, vik dem sedan åt sidan, så långt du kan. Låt höften följa med i rörelsen. Håll kvar skulderbladen i golvet. Gör varje övning 3 x 10-15 repetitioner.

Övning 3: Sidböj:
Stå med fötterna höftbrett isär. Böj genom att låta handen glida neråt längs lårets utsida. Böj en sida i taget. Ge varje sida 3 x 10-15 sidböjningar.! Vill du göra övningen tyngre kan du använda en flaska som motvikt i andra handen.

Jag ska göra dessa övningarna varje dag! Plus mina vanliga situps, armhävningarna, knäböjen och strechingen. Detta är min hemmaträning och jag hoppas att det ska hjälpa mig på traven till mitt mål BEACH 2012!

VECKOMÅL V.48

Mitt mål denna veckan som kommer är:

* Komma igång med morgonpromenaderna och träningen för det är det som får mig att må bättre
* Försöka hålla på knytnävsmetoden med mest proteiner och grönsaker också kolhydraterna innan eller efter träning
* Börja tro på mig själv och GE MIG FAN på att jag SKA klara detta!

Vilja och Egoism

För att försöka hålla fingrarna i styr med mer självdiciplin har jag bestämt mig för att bli en DO:er. En tjej som GÖR istället för att snacka. Det värsta jag vet är människor som snackar för mycket med för lite verkstad.

Jag vill verkställa sakerna jag VILL göra!

Mitt mål just nu är att jag, varje dag ska göra minst en sak som gör att jag känner att jag har GJORT något. Att jag GÖR saker....

Jag ska GE MIG FAN på att det ska bli som JAG vill!

There´s no easy way

Jag vill bränna mer fett, OH YEAH!

Jag måste bränna mer fett för att gå ner i vikt, det gör jag genom att:
  • Äta små portioner ca 6 ggr om dagen
  • Äta långsamma kolhydrater mycket protein och mycket grönsaker.
  • Jag måste ta mycket promenader, morgonpromenaden tror jag kan vara viktig. Promenader överhuvudtaget 1 gång om dagen.
  • Jag ska också träna annat, gym, simning, joggning och magdans.
Det söta ger mig ingenting, ingen kick eller någonting gott, så varför slösa massa ångest på det om det inte ens ger mig något?

För att gå ner i vikt måste jag GÖRA AV MED MER ENERGI ÄN JAG STOPPAR I MIG!

Vilket betyder att jag måste äta mindre och träna mer. There´s no easy way!

Hur man håller igång med fettförbränningen!

1. Ät mer protein
Det vill säga ät mer kött, kyckling, fisk och ägg. Protein mättar mer än kolhydrater och ger långsammare förbränning. Du kan även köpa proteintillskott att äta som mellanmål för att säkerställa att du får i dig tillräckligt.

2. Ät fler mål om dagen
Du bör äta helst fem-sex gånger, men mindre portioner. Det håller igång förbränningsapparaten längre.

3. Morgonpromenera mera
Bättre aktivitet om du vill bränna fett finns inte. Vill du öka på effekten ytterligare, välj kuperad terräng och använd gärna stavar.

4. Träna lågintensivt
Du förbränner procentuellt mest fett när du tränar med låg intensitet. Det är dock viktigt att påpeka att högre tempo ger högre fettförbränning men kräver längre återhämtning. Lågintensiv träning kan du alltså utöva oftare och på så sätt på en jämnare fettförbränning.

5. Träna upp dina muskler
Ju större din muskelmassa är, desto mer energi går det åt. Muskler kräver energi även om de inte är aktiva och därför ökar en stor muskelmassa din dagliga fettförbränning mycket.

6. Håll i gång med vardagsmotion
Du bränner kalorier även utanför gymmet. Att gå uppför trappor, klippa gräset, hugga ved, skotta snö och handla kostar energi.

7. Drick mellan en och två liter kallt vatten varje dag.

8. Drick inte drycker som innehåller alkohol.

9. Ät flera gånger om dagen, helst fem-sex gånger, men mindre portioner. Det håller igång förbränningsapparaten längre.

10. Välj bra törstsläckare. Vatten är den bästa, men även läskedryck (utan koffein), mjölk och juice fungerar.

11. Om du ska träna efter maten: vänta två timmar, minst. Då får du bäst förbränningseffekt.

12. Välj långsamma kolhydrater. Pasta är bättre än potatis och ris. Det ger en jämnare förbränning.

13. Promenera! Bättre aktivitet om du vill bränna fett finns inte. Om du kan välja, ta en morgonpromenad hellre än en kvällspromenad. Ät inget före.

14. Gå mellan 45 och 90 minuter. Ju längre desto bättre, men promenera inte mer än en och en halv timme – då kan du förlora muskler i stället.

15. Vill du öka på effekten ytterligare, välj kuperad terräng och använd gärna stavar.

16. Drick två koppar kaffe 30 minuter före promenaden. Koffeinet ökar frisättningen av fett från fettcellerna och du bränner mer.

17. Ät lite proteiner innan du går ut, förslagsvis äggvita eller mager fisk. Det ger bränsle som sätter fart på fettförbränningen.

18. Innan du går ut: drick ett stort glas vatten. Det motverkar uttorkning, som i sin tur har betydelse för förbränningen.

19. Ät omedelbart frukost när du har varit ute och gått på morgonen. Det motverkar den muskelnedbrytning som annars äger rum.

20. Gillar du te? Drick mer! Koffeinet ökar energiförbrukningen i levern och kan påskynda viktnedgången. Särskilt grönt te anses bra.

21. Ät en stadig frukost. Det gör dig mindre sötsugen resten av dagen.

22. Krydda maten. Starka kryddor ökar energiförbrukningen. Till dem hör senap, ingefära, chili och cayennepeppar. Med hjälp av dessa kan du öka energiförbrukningen med hela 200 kalorier om dagen!

23. Ät så mycket grönsaker du kan. De ger många nyttigheter, men lite energi. Ungefär två femtedelar av en tallrik bör innehålla sallad när du äter.


Får inte ångesten ur huvudet

FUCK! Jag hatar ångest! Jag får inte bort den, kan inte sluta tänka på hur tjock jag är. Fuck. Vettefan vad jag ska göra, vill bara sluta äta och träna 20 ggr om dagen men vi alla vet att det är så fucking jävla orealistiskt. Jag hatar detta!


fucking jävla fitt skit......



Jag måste tro på mig själv.

Tror jag att jag ska klara detta så gör jag det. Jag kommer klara detta, ger mig fan på detta. Seriöst, jag har planerat matlistor och viktnedgång sen jag var 11-12 år! Jag är trött på att jag har tänkt att jag har misslyckats. jag är trött på att vänta, jag måste få det att hända själv. Detta är inte starten, starten var när jag gjorde min första planering när jag var 11-12 år. Nu är processen, jag har hela tiden väntat pä en vändpunkt. Känn ingen stress, det här är ett faktum, jag var född till att vara smal. Jag är född till att vara smal. Jag måste bara kämpa fram det. Det är värt det! JAG GER MIG FAN PÅ DETTA, JAG SKA KLARA DET!!!!!!


en resa på 1000 mil börjar med ett enda fotsteg

Jag tänker alltid: nu är det starten. NU HÄNDER DET! men sen gör jag misstag med flit, jag äter fel, äter inte alls eller äter för mycket. Jag längtar, tänker när det ska hända, när det kommer. Planerar, känner, ångestar, håller på som ett jäkla psyko. Vill bli smal, snygg, det enda jag vill . Jag vill räcka till, jag vill kunna visa mig på magdansen med en vetskap om att jag har gått ner i vikt, blivit smalare och fastare. Jag vill kunna sitta ner utan att hålla för magen, jag vill kunna bada på badhus utan att tänka hur folk ser på mig. Jag vill att folk ska titta på mig och tänka "Fan vad smal hon har blivit!" Jag vill bli snyggast, hälsosammast, mest attraktiv av alla. Jag vill LYSA upp ett rum när jag går in i ett rum. Jag vill att alla ska säga att jag är snyggast i klassen

JAG VILL FINNAS!


Och det är värt precis allting. Det är värt allt godis, alla onyttiga saker, det är värt alla överflödiga timmar på gymmet. För jag vet att det lönar sig efteråt, jag blir lyckligare, känner mig bättre, oövervinnlig.

Alla misslyckas. Jag också, jag önskar att jag kunde se misslyckande som en del av att lyckas. Det kommer hända. Jag önskar att jag kunde låta bli skafferiet, stanna tio sekunder innan och tänka efter varför jag vill ha de där godisbitarna, är det bara för att se om jag är ett mirakelfall som klarar att äta godis och annat onyttigt, inte träna och ändå gå ner massa i vikt. Egentligen vet jag att det inte kommer hända, men som sagt jag gillar väl spänningen. Fucking sjukt.

Ny vecka & Nya tag

Veckomålen fungerade ju ett tag, varför fortsatte jag inte, det hade kanske gått bättre. Varför fortsätter jag ta mat fast att jag nästan aldrig är hungrig. Jag mpste sluta fråga mig varför, sluta tänka på vad som hade kunnat vara, nu är det som det är och det är dags att tänka framåt och vad jag kan göra NU för att göra det bättre.

VECKANS MÅL!

Tänka på nuet. Vad jag kan göra nu för att göra det bättre. T.ex. innan jag öppnar skafferi dörren så ska jag tänka efter i några sekunder om jag verkligen vill detta och varför, vad det ger mig. Är jag inte hungrig så är jag inte hungrig. När jag sitter vid middagsbordet så ska jag ta lite mindre än vad jag tror gör mig mätt. Om jag får ångest så ska jag tänka: "Vad kan jag göra nu?"

JO! Jag kan ta en promead, sticka till gymmet eller träna styrka hemma.

Att gå ner i vikt handlar inte om en liten förändring, ett litet steg som gör att man går ner i vikt direkt och sen behöver man aldrig mer tänka på det. Viktnedgång är en lång process som följs av misstag och framsteg. Det krävs MOTIVATION och PLANERING i mängder och att man tror på sig själv.

Jag tror att jag blev lite klokare av detta inlägget, hoppas ni också blev det.

START!

Jag har kommit på att veckomål fungerar utmärkt för mig. Nu ska jag gå ner i vikt på riktigt! Detta är STARTEN! Den jag väntat på i typ tre år. Den jag väntat på i hela mitt liv. Ska ändra min livsstil. Jag ska träna mycket och äta rätt. detta ska bli roligt. Ett bevis på resultat! Kämpa! Jag vet ju vad jag vill.

NU KÖR VI!!!!!!!!!!!!


RSS 2.0